Werken met laptops

Op het JTC werken leerlingen met computers. Ze hebben hun eigen apparaat, we noemen dat ‘device’. Welk device moet een leerling hebben en hoe komt hij daaraan?

Kort samengevat: elke brugklas-leerling heeft een device nodig. We werken op het JTC best veel met allerlei computer-toepassingen. Een agenda met huiswerk. Een school-emailadres. Een ELO (is: elektronische leeromgeving) waarop studieplanningen en leerstof, en ondersteunend materialen en opgaven en nog veel meer.

Zo’n device kan een laptop zijn, maar ook een Chromebook is heel vaak voldoende. U kunt het zélf aanschaffen – en dan kunt u kiezen voor elk merk, voor laptops of chromebooks. Maar u kunt ook gebruik maken van een aanbod die het JTC met een leverancier heeft gemaakt – in dat aanbod kunt u dan nog kiezen tussen kopen of leasen.

Het is een zakelijke en best belangrijke beslissing – u moet daar wel even goed over nadenken. Veel meer informatie kunt u vinden op de officiële website van de school: Devices (jtc-roosendaal.nl).

Als het financieel niet mogelijk is om het zelf te regelen, kunt u misschien een beroep doen op de Stichting Leergeld: Leergeld Roosendaal | Leergeld Roosendaal . Het is ook mogelijk dat een leerling via een school elke ochtend een leenapparaat op haalt, die dan ‘s middags weer wordt ingeleverd.

Over werken op het leerplein en werken met computers: